Eines


Eines de google a l'aula



Exemple: Escriptura per veu a Drive

Escriptura per veu als documents de Google Drive

Google ha implementat l'opció d'inserir paraules en un document de Google Drive a través de la funció d'escriptura per veu, és a dir, dictant el text que volem escriure a l'ordinador. De moment, aquesta funció només està disponible si emprem Chrome com a navegador.


Abans de començar cal disposar d'un micròfon que funcioni correctament, ja sigui de connexió externa o bé perquè l'ordinador el porti integrat.


A Chrome, obrirem un document de Google Drive i clicarem al menú Eines l'opció Escriptura per veu.



Apareixerà una petita icona emergent amb un micròfon. Quan estiguem llestos per dictar el text, hi farem clic.


Dictarem el text pronunciant amb claredat, a un ritme i volum normals. Hem de dir, però, que quan hem posat a prova l'eina i hem començat a parlar ràpidament, els resultats obtinguts han estat sorprenentment bons. En acabar, clicarem la icona emergent amb el micròfon altre cop.


Si ens equivoquem, podem moure el cursor fins la paraula errònia i corregir-la sense que calgui desactivar el micròfon. Tot seguit mourem el cursor altre cop a la posició on vulguem continuar escrivint amb la veu.


Els signes de puntuació només es poden emprar en alemany, anglès, castellà, francès, italià i rus. Podem dir les frases següents per afegir signes de puntuació en castellà:

  • "Punto"

  • "Coma"

  • "Signo de exclamación"

  • "Signo de interrogación"

  • "Línea nueva"

  • "Nuevo párrafo"

 


eina: brainpop

Moltes vegades no disposem de temps per ampliar les lliçons dels nostres alumnes. Amb Brain Pop podem donar-los aquest miqueta més i que, a més, de forma entretinguda i divertida.

Brainpop: pel.lícules de dibuixos animats educatives

.
Brainpop és una web que ofereix pel.lícules educatives gratuïtes de dibuixos animats protagonitzades per dos simpàtics personatges, Tim i Moby, que poden ser utilitzats per alumnes de Primària i Secundària, o docents dels respectius nivells acadèmics. Cap pel.lícula dura més de 5 minuts, però la qualitat didàctica del contingut que ofereixen és molt alta i a més, s'incrementa en venir cada vídeo acompanyat d'un qüestionari interactiu amb el qual es pot comprovar el nivell de comprensió de la matèria explicada. Podem trobar pel lícules educatives per a les àrees de Ciències Naturals, Ciències Socials, Matemàtiques, Salut, Tecnologia, Art i Música i Anglès que resulten de gran utilitat per a alumnes i docents de tota l'Educació Obligatòria. A més, compta amb una eina de cerca de temes per matèria i nivell escolar.
A continuació us deixem l'enllaç on trobem el rebost de les pel.lícules de franc:

VLC. eina que permet extreure escenes i audio.

Cómo extraer una escena de un vídeo o una parte de un audio con VLC

Parte 12 de la serie Manual de VLC media player

Cómo extraer una escena de un vídeo o una parte de un audio con VLC (I)

Cómo extraer una escena de un vídeo o una parte de un audio con VLC (II)

Cómo extraer una escena de un vídeo o una parte de un audio con VLC (III)

Cómo extraer una escena de un vídeo o una parte de un audio con VLC (IV)